Saturday, April 29, 2017

New Zealand ~ South Island Trip Autumn May 2017 - Sneak Peak

Assalamualaikum..
InshaAllah, 2 minggu lagi (12 May-22May 2017) kami akan ke New Zealand via Melbourne.. so by now tengah siapkan itinerary dan final preparation. Pray  for us okay! ;-)

Itinerary in progress

Saturday, April 1, 2017

Hong Kong September 2015- Disneyland


Assalamualaikum pembaca semua..

Entry throw back major kali ini merupakan percutian kali kedua kami ke Hong Kong..Anak-anak dah besar sikit jadi senang lah sikit perjalanan kami berbanding dulu..Kami  ke Hong Kong ini pada masa cuti Hari Raya Aidiladha tahun 2015..Perjalanan kami ialah dari Kota Kinabalu ke Hong Kong menaiki Air Asia. Sedikit perbezaan percutian ini ialah kami menginap di homestay yang ditempah melalui Airbnb . Alhamdulillah semuanya berjalan lancar. Yang tak best nya cuaca panas sangat pada bulan September ni..Entry ni ialah tentang tempat biasa yang dilawati iaitu Disneyland Hong Kong!






























Tuesday, February 7, 2017

It's Mya birthday!

Mya celebrate birthday untuk second time tahun ni..Order kek, buat goodie bag dan goreng mee untuk kawan-kawan sekelas dia..Dalam setengah jam je sebab rehat pun setengah jam..Tahun ni sebenarnya nak kek tema Winx Club tapi susahnya nak cari figurine kat KL apatah lagi kat sini..last-last My Little Pony je lah..

Happy birthday Mya..semoga jadi anak yang solehah rajin solat dan baca quran ya..kurangkan drama terutamanya pagi-pagi masa nak pergi sekolah..hahaha..










Sunday, February 5, 2017

Ice Skating at IOI City Mall Putrajaya & Mya's Pre-Celebration Birthday

Pertengahan Januari 2017 baru-baru ni nenek dan atuk Haziq n Mya pergi umrah. So kami balik KL dan rumah atok di Mentakab untuk jumpa dorg.. Alhamdulillah semuanya selamat pergi dan balik dari tanah suci..

Hari kami sampai ke KLIA tu papa plan dengan adik beradik papa nak pegi IOI City Mall dekat Putrajaya. Tujuan utamanya ialah nak pegi bawa Mya dan Haziq ke Icescape Ice Rink. Untuk maklumat lanjut korang boleh baca dekat blog ni.  Tempat ni merupakan ice rink yang terbesar di Malaysia selepas Sunway Pyramid.

 ICESCAPE ICE RINK by Rollingrace.com .
Dia ada buat full review tentang tempat ni.

Secara ringkasnya kalau korang nak pegi sini, boleh bawa
i. stokin tebal (dijual di sini RM6 per pair)
ii. glove (kalau tak bawa boleh beli sini) RM10 per pair
iii. sweater/jaket
iv. makanan ringan atau minuman.
v. telekung solat utk wanita (surau dlm area ice rink)
vi. tikar upin ipin (kalau nak lepak lama2 mcm we all..heehehehe)

Entrance fee : RM25 (weekdays) RM30 (weekend, school holidays, public holiday) per entry-tak boleh keluar masuk..
Opening hour : 10am-10pm daily
Ice Resurfacing Schedule : 2.30pm, 5pm, 7.30pm

Okay, kalau nak bawa anak-anak main sahaja dan tak main kena bayar RM7 (if I am not mistaken)

-multiple entry

Ok.. sampai je kat tempat ni berjumpa lah dengan cousin Mya n Haziq yang sangat happening.
Dzara, Raziq, Maryam, Umar, Dayah dan kakak2 Anis Aisyah dan Shasha.

so ni gambar2 hari tu, happy betul dorg main..














  Mya's Pre-Celebration Birthday
Sehari sebelum kami balik ke KL, Mya sambuat birthday dengan sepupu2 lagi di Bangi. Potong kek dan makan2 di Restoran Pondok Bangi Avenue je.. anyway Mya sgt happy! Happy 7th Birthday Mya!!